ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΣ ΒΙΟΛΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΑΛΑΝΗ
     

Η Μαρία Αγγελοπούλου γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα. Η ποιητική συλλογή H απουσιολόγος (Εκδόσεις Θράκα, 2016) είναι το πρώτο της βιβλίο.

Ο Νίκος Βιολάρης γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία στη Φιλοσοφική Αθηνών. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές Πέρα απ’ τη μέρα (Γαβριηλίδης, 2005) και Αχτίδες νυχτόβιες (Γαβριηλίδης, 2009), ενώ είναι υπό έκδοση η τρίτη του ποιητική συλλογή Κανείς καιρός. Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί στα λογοτεχνικά περιοδικά Η Λέξη, Πλανόδιον, Ποίηση, Ποιητική, Τα ποιητικά και στην εφημερίδα Η Αυγή. Επίσης στα αγγλόφωνα Words Without Borders (μετάφραση: Peter Constantine) και Osiris (μετάφραση: Γιάννη Γκούμα). Περιελήφθησαν στην ανθολογία Poètes Grecs du 21e Siècle σε μετάφραση του Michel Volkovitch.

Η Γεωργία Γαλάνη γεννήθηκε το 1991 στην Καβάλα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ, με ειδίκευση στην Αρχαιολογία και την Ιστορία της Τέχνης. Από το ίδιο Τμήμα έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών με ειδίκευση στην Κλασική Αρχαιολογία (και εξειδίκευση στην Αρχαία Νομισματική). Κατά τη διάρκεια των ετών φοίτησης, υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) με υποτροφίες επίδοσης, αλλά και του Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών. Είναι συγγραφέας δύο ιστορικών μυθιστορημάτων που κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Πατάκη (Ο ήλιος δύο κόσμων, 2010, και Η κατάρα των Ελλήνων, 2013).

     
     
ΘΩΜΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΑΡΙΑ Α. ΙΩΑΝΝΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΛΟΣΠΥΡΟΣ
     

O Θωμάς Ιωάννου γεννήθηκε το 1979 στην Άρτα. Μεγάλωσε στην Πρέβεζα. Σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάζεται ως Νευρολόγος. Η πρώτη του ποιητική συλλογή Ιπποκράτους 15 (Σαιξπηρικόν, 2011, β΄ έκδοση: 2014) τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα το 2012 από το Υπουργείο Πολιτισμού. Ποιήματα και δοκίμιά του έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά, στον ημερήσιο τύπο και σε ανθολογίες (ενδεικτικά: Ελευθεροτυπία, Η Αυγή, Σημειώσεις, Τα Ποιητικά, Οδός Πανός, Φρέαρ και Κουκούτσι). Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του τριμηνιαίου περιοδικού ποίησης Τα Ποιητικά. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί και ανθολογηθεί στα αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά. Εντός του 2016, η Ιπποκράτους 15 θα κυκλοφορήσει μεταφρασμένη στα γαλλικά, σε δίγλωσση έκδοση, από τις εκδόσεις Desmos.

Η Μαρία Α. Ιωάννου γεννήθηκε το 1982 στη Λεμεσό. Σπούδασε αγγλική λογοτεχνία και λογοτεχνία του 20ού αιώνα στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι υποψήφια Διδάκτορας Δημιουργικής Γραφής. Το 2009 εκπροσώπησε την Κύπρο στη 14η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου. Το 2011 εξέδωσε την πρώτη της συλλογή διηγημάτων (Η γιγαντιαία πτώση μιας βλεφαρίδας, Γαβριηλίδης), που τιμήθηκε με το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Λογοτέχνη στα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας Κύπρου και επελέγη να παρουσιαστεί στο φεστιβάλ Πρώτου Βιβλίου Βουδαπέστης και στο φεστιβάλ Διηγηματογραφίας Κικίντα στη Σερβία. Από το 2013 μέχρι το 2015 έγραφε μικρές ιστορίες για το Σημείο Στίξης στην εφημερίδα Πολίτης και το 2013 ίδρυσε το διεθνές φεστιβάλ εναλλακτικών λογοτεχνικών αναγνώσεων ΣΑΡΔΑΜ. Το 2015 κυκλοφόρησε η δεύτερη συλλογή διηγημάτων της (Καζάνι, Εκδόσεις Νεφέλη).

Ο Λευτέρης Καλοσπύρος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σπούδασε Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (Μ.Ι.Θ.Ε.) στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας στο ίδιο τμήμα. Άρθρα και κριτικές του δημοσιεύονται τακτικά στην Καθημερινή και έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά Διαβάζω, Ο Αναγνώστης, The Zone και The Books’ Journal, καθώς επίσης και στην επιθεώρηση European Journal of American Studies. Για τη Μοναδική οικογένεια, το πρώτο του μυθιστόρημα, που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Πόλις το 2013, τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα (εξ ημισείας με την Ελευθερία Κυρίτση), καθώς επίσης και με το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Πεζογράφου του περιοδικού Ο Αναγνώστης.

     
     
ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΜΑΤΑ ΚΑΣΤΡΗΣΙΟΥ ΜΑΙΡΗ ΚΛΙΓΚΑΤΣΗ
     

Η Ειρήνη Καραγιαννίδου γεννήθηκε στη Δράμα το 1979 και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Νομικά και Ιστορία Τέχνης. Ποίησή της έχει δημοσιευτεί σε έντυπα και διαδικτυακά λογοτεχνικά περιοδικά. Το 2013 έχει εκδώσει τη συλλογή οι τέσσερις εποχές του [α] από τις εκδόσεις Λογότεχνον.

Η Μάτα Καστρησίου γεννήθηκε το 1989, σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης – Κάρολος Κουν και εργάζεται στην Αθήνα ως ηθοποιός. Άρθρα της φιλοξενήθηκαν στα περιοδικά Υποβρύχιο, Index και AΪ, εργάστηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, δούλεψε για ένα καλοκαίρι ως συνοδός ατόμων με ειδικές ανάγκες, για ένα άλλο καλοκαίρι δίδαξε θεατρικό παιχνίδι και δημιουργική γραφή σε παιδιά, τραγούδησε τρεις χειμώνες σε bar και πολυχώρους της Αθήνας και σχεδιάζει ακόμα video για θεατρικές παραστάσεις. Το 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο Απορριμματοφόρα των έξι (Εκδόσεις Ηριδανός), υποψήφιο για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας στην κατηγορία «Πρωτοεμφανιζόμενοι Συγγραφείς».

Η Μαίρη Κλιγκάτση (Φλώρινα, 1985) είναι διπλωματούχος Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης και απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Σπουδάζει Θεολογία στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύεται στη Γενική και Συγκριτική Γραμματολογία στο τμήμα Φιλολογίας του Α.Π.Θ. Το 2011 ίδρυσε το ηλεκτρονικό πολιτιστικό περιοδικό ΝΤΟΥέΝΤΕ Magazine (www.duendemagazine.gr), ενώ από το Μάιο του 2015 διευθύνει τη λογοτεχνική πλατφόρμα litart.gr (www.litart.gr). Από το 2014 συντονίζει σεμινάρια λογοτεχνικής γραφής. Τα Πλευρικά (Γαβριηλίδης, 2015) είναι το πρώτο της βιβλίο. Ζει στη Θεσσαλονίκη.

     
     
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΗΤΣΙΚΑΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ ΦΑΝΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
     

Ο Χρήστος Μπήτσικας γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1982. Έχει σπουδάσει στην Ανωτέρα Ιδιωτική σχολή Δραματικής Τέχνης Διομήδη Φωτιάδη. Προσπαθώντας να ασχοληθεί όσο πιο εποικοδομητικά με την «τέχνη» έχει επιχειρήσει αρκετά ερασιτεχνικά θεάματα, πολλά από τα οποία ήταν αυτοσχεδιασμένα. Το 2008, δημοσίευσε σε λίγα αντίτυπα το ποίημα Ανθιβόλιο. Το 2012, πρωτοεμφανίστηκε στο περιοδικό Εντευκτήριο (τ. 96). Μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο του Ο ίδιος (Εκδόσεις Εντευκτηρίου, 2016). Γράφει από τα δεκαεννιά του χρόνια.

Ο Ζαφείρης Νικήτας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1983. Σπούδασε Νομική και Θέατρο στο Α.Π.Θ. Έκανε μεταπτυχιακό στην Ιστορία, Φιλοσοφία και Κοινωνιολογία του Δικαίου, καθώς και στην Παραστασιολογία και την Ιστορία Σκηνοθεσίας. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές Πισώπλατος Ουρανός (Γαβριηλίδης, 2010) και Τα νερά του μετανάστη (Μελάνι, 2015). Το 2015 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην 17η Βiennale Νέων Λογοτεχνών στο Μιλάνο. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά και φιλοξενούνται στο site του Πανεπιστημίου Harvard. Δοκίμιά του και πεζά έχουν φιλοξενηθεί στο περιοδικό Stonecutter, καθώς και στην ανθολογία του Kingston University Press. Έχει δημοσιεύσει μεταφράσεις (Louise Glück, John Burnside), καθώς και το μεταφραστικό πόνημα Round Room (Radio Athènes, 2015). Εργάζεται επαγγελματικά ως σκηνοθέτης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ παρουσιάζει διαρκές επιστημονικό έργο.

Ο Φάνης Παπαγεωργίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Σπούδασε οικονομικά σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και είναι Διδάκτωρ Πολιτικής Οικονομίας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Είναι συγγραφέας των βιβλίων: Πλυντήριο Άστρων (Λογότεχνον, 2013), το οποίο συμμετείχε στην βραχεία λίστα του 2014 για το Βραβείο «Γιάννη Βαρβέρη» της Εταιρείας Συγγραφέων, και Η Θάλασσα με τα 150 Επίπεδα (Κουκούτσι, 2016). Έχει δημοσιεύσει ποιήματα του σε περιοδικά ποίησης και σε εφημερίδες.

     
     
ΞΕΝΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΗΣ ΠΕΤΑΛΑΣ ΔΑΝΑΗ ΣΙΩΖΙΟΥ
     

Η Ξένια Παπαδοπούλου γεννήθηκε στη Δράμα το 1982. Είναι συντηρήτρια αρχαιοτήτων και έργων τέχνης (MSc Kulturhistorisk konservering, Göteborgs Universitet). Έχει σπουδάσει Σκανδιναβική ιστορία της τέχνης (Uppsala Universitet) και φωτογραφία (Akademin Valand, Malmö Högskola). Έχει δουλέψει ως συντηρήτρια στην Ελλάδα, το δυτικό Τέξας των ΗΠΑ, την Αίγυπτο, την Τουρκία και τη Σουηδία και ως διερμηνέας σε κρατικές υπηρεσίες στη Σουηδία (Ελληνικά - Σουηδικά). Το κάλεσμα του φασιανού (Ηριδανός, 2015) είναι το πρώτο της βιβλίο ποίησης.

Ο Άγης Πετάλας γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά και εργάζεται ως δικηγόρος. Το 2015 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αντίποδες το βιβλίο διηγημάτων του Η Δύναμη του κυρίου Δ*. Διηγήματα και άλλα κείμενά του έχουν κατά καιρούς δημοσιευθεί στα περιοδικά Νέα Εστία, Λεύγα και Unfollow.

H Δανάη Σιώζιου γεννήθηκε το 1987. Σπούδασε Αγγλική και Ελληνική Φιλολογία, Ευρωπαϊκή Ιστορία και Πολιτιστική Διαχείριση. Υπήρξε συνεκδότρια και μέλος της ομάδας του περιοδικού Τεφλόν. Ποιήματα, άρθρα και μεταφράσεις της έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα ηλεκτρονικά και έντυπα περιοδικά, καθώς και σε ανθολογίες. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες καλλιτεχνικές δράσεις. Τα Χρήσιμα παιδικά παιχνίδια (εκδόσεις Αντίποδες, 2016) είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή.

     
     
ΠΕΛΑ ΣΟΥΛΤΑΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΜΠΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΧΙΩΤΗΣ
     

Η Πέλα Σουλτάτου γεννήθηκε στην Κρήτη και ζει στην Αθήνα. Έχει κάνει σπουδές στην Κοινωνιολογία και τη Δημόσια Υγεία και είναι κάτοχος PhD στις Επιστήμες της Αγωγής από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Διδάσκει σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και εργάζεται στον δημόσιο τομέα. Το 2013 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο, Τα φώτα στο βάθος (αφηγήσεις, εκδόσεις Απόπειρα) με το ψευδώνυμο Niemands Rose. Το βιβλίο δραματοποιήθηκε σε σκηνοθεσία της Εστέρ Γκονζάλες στο «Από Μηχανής Θέατρο». Δεύτερο βιβλιο της είναι το μυθιστόρημα Ανκόρ (Καστανιώτης, 2015). Έχει αρθρογραφήσει σε διάφορα σάιτ, έντυπα και εφημερίδες, ενώ από το 2007 διατηρεί το μπλογκ «Του κανενός το ρόδο».

Ο Γιάννης Τσίρμπας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Μεγάλωσε στο κέντρο της πόλης. Είναι λέκτορας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε πανελλαδικούς διαγωνισμούς, έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογικούς τόμους και έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και στο διαδίκτυο. Η νουβέλα Η Βικτώρια δεν υπάρχει (εκδόσεις Νεφέλη, 2013), που ήταν υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος-Νουβέλας, είναι το πρώτο του λογοτεχνικό βιβλίο.

Ο Θοδωρής Χιώτης γράφει ποίηση και code poetry στα ελληνικά και στα αγγλικά. Είναι ο επιμελητής και μεταφραστής της ανθολογίας Futures: Poetry of the Greek Crisis (Penned in the Margins, 2015). Το έργο του έχει δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά και ανθολογίες στην Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Σουηδία, τη Γερμανία, την Τουρκία και την Κροατία. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε λογοτεχνικά φεστιβάλ στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Κροατία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του λογοτεχνικού περιοδικού [φρμκ]. Η συλλογή του Η θεωρία της μηχανής θα εκδοθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2016.